júla 11, 2013

Koláčikové lízatká (Cake pops)

Tí, čo pečú torty, iste poznajú dilemu, čo urobiť so zbytkami krému a korpusu. Tu je nápad ako zvyšky milo zužitkovať.

Potrebujeme:
Zvyšky tortového korpusu
- prípadne môžete spraviť obyčajné piškótové, kakaové, orieškové, cheesecake…hociaké cesto.
Akýkoľvek krém, ktorý používame na naplnenie torty, prípadne rozpustená nutela, alebo hustý puding
čokoláda alebo čokoládová poleva a cukrové ozdoby na dozdobenie
lízatkové paličky, alebo špajdle


Postup:
Korpus rozmrvíme, zmiešame s krémom, vytvarujeme guličky a dáme na 5 minút do mrazničky aby stuhli a dali sa jednoduchšie zdobiť. 
Čokoládu alebo polevu rozpustíme, namočíme v nej koniec každej paličky, ktorý strčíme do guličky (bez namáčania by sa šmýkali). "Lízatká" namáčame v poleve a ešte pred stuhnutím ozdobíme podľa vlastnej fantázie.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára