júla 23, 2013

Marhuľové chutney

Čo je doma, to sa počíta...chutney, skvelá príloha ku grilovanému mäsku, zelenine, syrom ako samostatný dip...je možné použiť ho aj do horúcich omáčok, polievok palebo marinovať mäsko pred grilovaním...pri tomto "korenistom džeme", sa fantázii medze nekladú
....tentokrát marhuľové
1kg marhúľ
700g červenej cibule
1-2dcl bieleho vína
1/2 muškátového orieška
2PL nastrúhaného čerstvého zázvoru
2 chilli papričky
2ČL soli
3 strúčiky cesnaku
6PL hnedého cukru

Do hrnca dáme na menšie kúsky nakrájané marhule a najemno nakrájanú cibuľu. Podlejeme bielym vínom, pridáme nastrúhaný muškátový oriešok, nastrúhaný čerstvý zázvor, chilli papričky, soľ, pretlačený cesnak, cukor a necháme bublať 1 hodinu. Potom necháme zredukovať a hodíme ešte 2 hrste petržlenu alebo koriandru. 
Horúce naplníme do pohárov...ak stihneme predtým ako zmizne v brušku.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára